Instruktörer

Möt några av våra instruktörer

Vi är stolta över att få presentera våra instruktörer

Här kan du hitta några av våra instruktörer som är verksamma runt om i landet. Se hur och var du kan hitta dem. Vissa arbetar inom verksamheter, några har egna företag och andra båda delarna.

Vi kommer fylla på med fler instruktörer allt eftersom de skickar in sin information och bild. 

Karin Winther

Jag heter Karin och arbetar som skolsköterska på en skola söder om Stockholm med elever från förskoleklass till årskurs fem.
Jag känner mig tacksam att jag gått utbildningen i medicinsk barn- och ungdomsyoga (2021) och jag rekommenderar den verkligen.
Utbildningen gav mig mycket på ett personligt plan, väckte många tankar som jag nu med tacksamhet bär med mig dagligen.
Känner också att utbildningen var det bästa startskottet för att våga börja yoga med eleverna på skolan.
Att få jobba med barn är det bästa och min vilja är att få hjälpa eleverna att genom yoga ge dem verktyg och strategier att finna sitt inre lugn då jag upplever att barn idag upplever stress alldeles för tidigt.

 

Ann-Sofie Åberg

Jag heter Ann-Sofie Åberg och jag bor i Sandviken. Jag är utbildad Hathayoga- och Yinyoga-lärare och har också två diplomeringar i barnyoga. Jag älskar att få föra yoga och meditation vidare till både barn och vuxna eftersom jag vet (och ser) hur mycket nytta det gör. Att få jobba med barn är fantastiskt och det ger så mycket tillbaka. Det känns också fint i hjärtat när man får bevis på att det man gör gjort skillnad för ett barn.
Jag har ett företag som heter ”Be You – holistisk hälsa för stora och små” och jag jobbar både i samarbete med yogastudios och i egen regi, främst i Sandviken och Gävle.
 Jag gick denna utbildningen på distans hösten 2020.

Du hittar mig:

Hemsida:www.beyouyoga.se

Facebook: Be You – holistisk hälsa för stora och små
Instagram: @beyou_holistisk_halsa

 

Cathrin Rötzscher

Jag heter Cathrin och gick utbildningen i medicinsk barn- och ungdomsyoga på distans hösten 2020. En fantastisk utbildning som jag rekommenderar alla.

Nu längtar jag efter att sprida yogans magiska kraft till barn, unga och familjer. Jag brinner särskilt för barn och unga med NPF och deras anhöriga. 
 
Min egna yogapraktik startade 2012 och sedan dess har jag gått ett flertal utbildningar. Jag är bland annat yinyogalärare och håller klasser i yinyoga på ett gym.
 

Du hittar mig:

Hemsida:www.yogakraften.webnode.se

Instagram: @yogakraften

 

Therese Nygren

Mitt namn är Therese och jag arbetar som fritidspedagog på träningsskola/grundsärskola i Kalmar. Jag brinner för rörelse/yoga för barn och dess positiva effekter för kroppen, hälsan och inlärningen. Jag är utbildad förskollärare, fritidspedagog, hälsovetare (biomedicin), barn och ungdomsyogainstruktör samt rörelsecoach. I januari startade jag min enskilda firma “Kul med kropp och knopp”. Jag har haft  yogagrupper för barn både i förskola/skola och även i min enskilda firma.
Jag har själv utövat yoga regelbundet i 6 år. Jag gick utbildningen hos Sanna hösten 2018.

Du hittar mig:

Hemsida:

 FB och instagram 

 

Annette Hansson

Jag heter Annette och har yoga studion “Min Lilla Vrå” i Helsingborg.
Idag änvänder jag mig i yogan när jag har/haft smågrupper med ungdomar som tex från DBT hemmen eller med andra ungdomar som behövt yogan för att landa i sig själv, men även haft vuxen&barnyoga (3~6 år) som har varit väldigt populära.
Jag hoppas på att kunna starta upp fler barngrupper speciellt vuxen&barn då det är lite extra när man får liv att “leka” på mattan tillsammans.
Yogan ska vara lekfull och fantasirik när man har de mindre med sig då de tröttnar fort.

Du hittar mig:

Hemsida:annettehansson.wordpress.com

 FB och instagram Min Lilla Vrå

 

Hos mig seglade lille Hank på bolstrer och sjöng “sjörövare fabbe” medan vi andra surfade (krigaren) bakom. 

Elisabeth “Fina” Johansson

Jag använder yoga så gott som dagligen för att hålla min bråkande MS-kropp i form.Du hittar mig på

Min plan är att bli färdig med kursen i yoga för oss i rullstol, eller som behöver sitta på stol och utföra yoga. Då jag har gått Sannas utbildning i Medicinsk barn- och ungdomsyoga är planen att få jobba med de barn och ungdomar som har någon form av fysiska hinder, ex behöva vara inlagda på sjukhus pga skada/sjukdom eller pårehabiliteringsklinik. Det är vad jag vill, men just nu handlar det mest om vad min kropp går med på att göra. Om inte annat så har grannbarnen efterfrågat fler yogapass.

Du hittar mig:

 Min blogg: www.copebycreate.com

 FB och instagram Cope by Create.

 

Emelie Karlsson

Jag heter Emelie och jag arbetar som förskollärare i Värnamo. Jag gick utbildningen i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga i november 2018. Redan efter första dagen på utbildningen kände jag att detta var något som behövs i dagens förskola. .

Sedan jag gick utbildningen, har jag haft yogasaga och avslappning med barnen på förskolan ca 2 gånger i veckan och de älskar det. Jag ser att yogan ger barnen lugn i kroppen till att slappna av några minuter, även de barn som har svårigheter att varva ner. Efter yogan och avslappningen är det som att hela barngruppen får en mjukare ton mot varandra. Det är som ett lugn sprider sig över barnen.

Barnyogan har jag genom mitt företag ”Kreativ Balans med Emelie” vid sidan av mitt arbete som förskollärare.

Du hittar mig på 

Facebook: Kreativ Balans med Emelie

Jag har nu även barnyogagrupper utanför förskolan. Jag känner en stor glädje att kunna erbjuda dem yogan.

Emma Stjernkvist

Jag heter Emma.

Jag är förskollärare Jollens förskola i Åhus.

Jag gick utbildningen 2018/2019.

 

Jag jobbar idag med medicinsk barnyoga, sagoyoga och dansyoga kontinuerligt på mitt arbete.

Ida Claesson

Jag heter Ida.

Jag gick utbildningen våren 2020 och ska ha grupper med barn 7-10 år under hösten.
Har inte yogat så mycket tidigare men jobbat med barn i förskoleåldern hela livet och känner att det behövs nedvarvning i dagens stressade värld.

 

 

Jenny Jansson

Jag heter Jenny och arbetar som skolkurator på tre låg- och mellanstadieskolor i Filipstads kommun.

Jag har använt mig av Medicinsk Barn- och ungdomsyoga och mindfulness med enskilda elever i mina kuratorssamtal sedan november 2019 när jag började gå kursen. Under våren 2020 har jag hållit i yoga med hela klasser/grupper på uppdrag från Elevhälsoteamet för att lugna oroliga grupper eller som förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Jag har haft yoga en gång/vecka med två förskoleklasser stor del av vårterminen.

Du hittar mig på 

Mail: jenny.marie.jansson@gmail.com

Några citat från eleverna om deras upplevelse av yogan:

– ”Det var som att jag skulle sova och det var som att min kropp kände sig bättre än innan. Det var typ att min kropp var jättelugn.”

– ”Mår bättre i kroppen”

– ”Jag känner mig lugn varje gång jag kommer hem ifrån yogan”

– ”Annorlunda. Jag har blivit lugnare, snällare, löser mina problem utan att bli ledsen. Jag har blivit mjukare i kroppen. Allt har blivit med hjälp av yoga.”

Mona Eriksson Wallgren

Jag heter Mona
Jag håller till i Tidan, Skövde kommun.
Mitt företag heter Andas Ut.
Jag gick utbildningen 2018

 

Du hittar mig på
Facebook : AndasUt
Instagram: @andas.ut

Jag erbjuder fantasifull och prestationslös barn-och ungdomsyoga. För de yngsta ofta kopplat till en saga. Mina pass innehåller alltid avslappning, ibland meditation och mantrasång. Åldrar 3-12 år.

Jonna Tjulander

Jag heter Jonna
Verksam inom Vänersborg med omnejd. 
Använder idag yogan och medveten närvaro främst inom mitt yrke som gymnasielärare men också som eget företag (för barn och ungdomar i alla åldrar)
Jag gick utbildningen 2019-2020

 

Du hittar mig på